Työhousut

Leijonan valikoimista löytyy työhousuja joka lähtöön, puuvillaiset perustyöhousut, mustat työhousut, huomiohousuja, maalarin työhousuja ja palosuojattuja työhousuja. Leijonan työhousut on kestäviä ja pestäviä sekä teollisesti että kotikoneella.

Kestävyys on tärkeä tekijä, eniten kuluvat kohdat kuten haarasaumat, on tikattu päältä ja useimmissa malleissamme on erittäin kulutuskestävä CORDURA®-materiaalia, esimerkiksi polvitaskuissa. Leijonan työhousujen leveät vyölenkit ja takana oleva vyötunneli pitävät vyön paikoillaan ja kestävät käytössä perinteisiä kapeita lenkkejä paremmin.

Leijonan työhousuilla on laajat kokolajitelmat, malleista löytyy niin pieniä kokoja kuin suuriakin. Suurimmasta osasta housuista koot ovat miesten C44 – kokoon C64 asti. Pienimmät koot sopivat usein hyvin myös naishenkilöille, jolloin voidaan valita sama malli kaikille työpaikan työntekijöille. Osasta Leijonan housu malleista löytyy myös tukevammalle ja lyhyemmälle vartalolle mitoitettu D-mitoitus, mitoitus jossa vyötärö on väljempi +6cm ja pituus -4cm, normaaliin C-mitoitukseen verrattuna, esimerkiksi kun verrataan kokoja C52 ja D104 (nämä koot vastaavat lähinnä toisiaan, sillä näiden C ja D kokojen rinnan ympärysmitta on sama).

Myös työhousujen valintaan vaikuttaa niin työtehtävät kuin työympäristö. Työvaatteet ovat yleisesti työkäyttöön soveltuvia vaatteita, kun taas suojavaatteissa on lisäksi jotain erityistä vaaraa vastaan suoja, esimerkiksi näkyvyys tai palosuojaus. Tarve suojavaatetukselle tulee esille työpaikoilla tehtävässä vaarojen kartoituksessa eli riskianalyysissa, jossa määritellään työtehtäviin sopivat henkilönsuojaimet. Eli toisissa työtehtävissä tarvitaan sertifioidut CE-merkityt henkilönsuojaimiksi luokitellut suojavaatteet tai sitten riittää ammattimainen pukeutuminen, eli tavalliset työvaatteet.

Tutustu kaikkiin Leijonan housuihimme

Mustat työhousut

Leijonan yksi eniten myydyin housumalleista on Boss -malliston mustat työhousut. Boss työhousuistamme löytyy molemmin puolin tilavat reisitaskut, niissä on tasku kännykälle ja kynille – nämä jalassa olet siis varustautunut tekemään töitä sekä housujen ulkonäkö on tyylikäs, housut jotka toimivat työajalla ja sen jälkeenkin. Mustat työhousut on helppo yhdistää lähes kaikkiin yläosiin.

Materiaalina on vahva ja kestävä mattapintainen materiaali 65 % polyesteri, 35 % puuvilla, paino 300 g/m². Mustat työhousut on varastoitu myös D-mitoituksen. Mallista löytyy myös tummansininen väritys.

Suojavaatteet: huomiohousut

Näkyvät työhousut valitaan silloin kun on selkeä tarve tulla huomatuksi työympäristöstä, esimerkiksi kun liikutaan tiealueilla tai rakennustyömailla.

Huomiohousut täyttää Erittäin näkyvä vaatetus EN ISO 20471 standardin vaatimukset, osassa on edellisen standardin EN 471 sertifiointi ja tuotelaput. Huomiovaatteet toimivat sekä päiväsaikaa, sillä niissä on UV valoa takaisin heijastavaa fluoresoivaa materiaalia, että pimeään aikaa, kun niissä on heijasteita, jotka heijastavat takaisin niihin kohdistuvan valonlähteen valon. Huomiovaatteissa on näkyvyys luokitukset niiden sisältämän heijaste- ja fluoresoivan materiaalien pinta-alojen mukaan. Näkyvyyden luokitteluissa useimmiten housumme täyttää luokan1 vaatimukset, mutta yhdistelmänä housut yläosan kanssa lähes jokainen asu yhdistelmä täyttää 3luokan näkyvän asun vaatimukset. Mallit joka yhdessä täyttää 3luokan asun vaatimukset on mainittu tuotetiedoissa.

Leijonalla on kaksi huomiovaate mallistoa. Toisessa näkyvässä mallistossa on lämpökiinnitetyt katkonaiset tyylikkäät rasteriheijasteet, heijasteet tekevät vaatteesta taipuisammat perinteisiin heijastenauhoihin verrattuna (kuvan housut). Toinen näkyvä mallistomme on heijastenauhoilla. Materiaalit ovat hyvin kulusta kestävää polyesteri/puuvillaa. Rasteriheijasteellisista näkyvistä huomiohousuista löytyy runsaasti taskuja, kynille kännykälle ja toisessa reidessä löytyy mittatasku jossa lenkki ja paikka puukolle. Housuista löytyy henkilökorttitaskut. Näkyvät työhousut on varustettu polvitaskuilla, jotka on valmistettu vahvasta CORDURA®-materiaalista.

Tutustu Leijonan näkyvien housujen valikoimaan, lisäksi mallistoista löytyy esimerkiksi riipputaskuhousut ja talvihousut

Suojavaatteet: palosuojatut työhousut

Yhä useammassa työympäristössä vaatteiden palosuojaus on tärkeä työturvallisuutta lisäävä tekijä. Palosuojatut suojahousut valitaan esimerkiksi hitsaustyöhön tai vaikka jännitteelliseen sähkötyöhön.

Esimerkkinä palosuojatuista työhousuista on kuvan hitsareiden housut. Housut on valmistettu palosuojatusta puuvillasta 99 % ja ne sisältävät antistaattista kuitua. Housuissa on polvisuojataskut ulkopuolella, joka helpottaa polvisuojainten asentamista ja lisäksi polvisuojille on kaksi eri korkeussäätö mahdollisuutta.

Tutustu palosuojattuihin housuihin