HISTORIAN HAVINAA SUOMALAISEN TYÖN VAATTEISSA

Työvaatteiden historia kertoo tärkeän tarinan suomalaisen työhyvinvoinnin ja turvallisuuden arvostuksesta. Yli sadan vuoden aikana on kuljettu nahkaesiliinoista ja tiheään kudotusta puuvillakankaasta eli molskivaatteista tähän päivään, jossa sama työvaate voi olla antistaattinen fluoresoivilla väreillä ja se voi suojata kemikaaliroiskeilta.

Ensimmäisen kerran työvaatetuksen työturvallisuuteen kiinnitettiin huomiota vuonna 1889 – samaan aikaan, kun työsuojelulainsäädäntömme syntyi. 1930-luvulla työturvallisuuslaki määräsi työnantajan 1930-luvulla hankkimaan työntekijöille tarvittavat työpuvut ja suojavaatteet. Samalla työvaatteet alettiin mieltää omaksi pukeutumiskulttuurikseen.

Leijona-työvaatteissa onkin rakennettu ja kehitetty Suomea vuodesta 1954 lähtien, ja siniset Hector-peruspuuvillahaalarit ovat kaikkien tuntemat klassikkotyövaatteet aina 1970-luvulle saakka. 1990-luvulta lähtien materiaalit ovat kehittyneet voimakkaasti sekä teknisesti että ergonomisesti, ja vuosien mittaan Leijona-työvaatteet ovat kasvattaneet asemaa merkittävänä kansainvälisenä työvaatetoimittajana. Lue lisää.